ARTIKLER

mandag den 2. april 2012

Pengene strømmer ind til Giro 413



Danskere i festligt lag sender i stigende grad nylonstrømpen eller muleposen rundt.

Gavmildheden lever i bedste velgående, når der er gilde i forsamlingshuset eller på kroen.
I hvert fald hvis DR's ældste underholdningsprogram, Giro 413, bliver brugt som indikator.
Radioprogrammet samlede sidste år 537.000 kr. ind, og det er det bedste resultat siden 2006.

Socialt udsatte og syge børn

"Folk sidder med store hjerter derude, og det er alt fra små til helt vilde beløb, der nogle gange går ind på den festlige girokonto. Vi er glade for det hele, og de gør god gavn rundt omkring,” siger Anders Bisgaard, der kom til som ny vært på Giro 413 ved årsskiftet.
Sammen med en repræsentant fra Socialministeriet er indsamlingen fra 2011 netop delt ud til 38 forskellige projekter, som har det til fælles, at de hjælper socialt dårligt stillede børn og unge i Danmark eller giver en særlig opmuntring til sygdomsramte børn.
Blandt modtagerne er Slagelse Cykelklub, der har fået støtte til to lånecykler til socialt udsatte børn og unge, samt Foreningen Tjeles Venner, som har fået penge til et forløb for børn af alkoholikere.
”Hovedparten af ansøgerne, der opfyldte kriterierne, har fået penge. Beløbet fra Giro 413 er ofte det, der lige giver råd til en sommerudflugt eller særlige aktiviteter for børn og unge, og vi er glade for, at Giro 413 kan være med til at gøre denne forskel – samtidig med, at der kommer god radio ud af det, og hilsnerne fyger på kryds og tværs af landet,” siger DRs radiochef Tor Arnbjørn.

Festmusik i 62 år

’Giro 413’ har været sendt siden 1950, hvor programmet først hed ’Lytternes ønskeprogram på grammofon’, inden Otto Leisner kort tid efter satte sig i værtsstolen og døbte udsendelsen Giro 413. Navnet refererer til et girokontonummer, hvor lytterne kan indbetale et beløb.
Mange beløb indsamles ved fester - typisk ved at der bliver sendt en nylonstrømpe, en mulepose eller en gammel hat rundt ved bordene - og festdeltagerne bruger anledningen til at sende en hilsen i radioen og ønske et musiknummer - typisk dansktop-musik og forskellige folkekære klassikere.
Igennem de 62 år har danskerne sammenlagt samlet knap 26,6 millioner kroner ind.
Programmet, som sendes hver søndag kl. 13.03 til 15.00 på P4 og P5, havde sidste år i gennemsnit 705.000 lyttere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar