ARTIKLER

lørdag den 21. april 2012

Elbæk følger svensk licens-afskaffelse


Sverige er ved at afskaffe licens-betaling, og vil financiere public service TV via skatten. Et flertal af læserne mener Danmark skal gøre det samme
Hvordan foretrækker du at betale for public service-TV?
Sådan lød spørgsmålet her på siden i onsdags og hele 8333 personer har foreløbig svaret (du kan også nå det, se ude til højre). Og langt de fleste mener, at Danmark bør følge planen fra den svenske Public Service Komite, der går ud på at betale via skatten. Kun 7 procent af læserne på ekstrabladet.dk synes det er god ide at betale licens-penge direkte til DR som i dag.
Den mest asociale afgift
- Man betaler også for biblioteker, Det kongelige teater, motorveje i hele landet - uanset om du bruger det eller ej, og jeg kan ikke se hvorfor man skal bruge en masse penge på at indrive TV licens individuelt. Spar det bureaukrati og gør som Sverige foreslår, skriver nationens! Flemming H. og Michael N. fortsætter:
- GØR SOM SVERIGE...Licensen er den mest asociale afgift i dette land; qua enlig bistandsmodtager/akademiker familien skal betale det samme i licens...
I Danmark er der mere end 2,3 millioner husstande, der er tilmeldt licensen - og et hurtigt overslag viser, at DR kunne spare mere end 20 millioner alene på porto. I Sverige regner public service komiteen med, at spare op mod 100 millioner om året. Ulle Elbæk, kulturminister og radikal, skriver til nationen!, at det pt ikke er aktuelt at snakke om at afskaffe licensbetalingen. men:
Følger med i Sverige
- Det er interessant, at debatten nu er startet er Sverige, og jeg følger den med interesse, siger Elbæk, der dog minder om, at hvis vi omlægger fra licens til skat, skal skatten jo sættes tilsvarende op.
- Og et af de væsentlige argumenter for den brede politiske opbakning til licensmodellen er, at den sikrer DR større uafhængighed, end hvis finansieringen af DR bliver en del af de årlige finanslovsforhandlinger.
Har du et forslag til, hvad DR skulle bruge 20 millioner kroner ekstra til? X Factor hele året, mere dansk drama eller flere nyheder?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar