ARTIKLER

lørdag den 21. april 2012

Asger Aamund: Den danske mand gør sig svag

Erhvervsmanden Asger Aamund synes, at moderne danske mænd har mistet respekt og lader sig koste rundt i roller, der ikke er maskuline.


Den danske mand er usikker på sine behov. I en tid, hvor kvinder stiller større krav, og forhandlingerne i parforholdet er blevet en fast del af den daglige rutine, har mange mænd valgt selvudslettelsen som strategi. Det mener erhvervsmanden Asger Aamund.


»Man kan ikke bebrejde kvinderne, at de er blevet stærke, men man kan bebrejde mænd, at de er blevet svage. Der er kommet nogen underlige fimsede, bløde mandsidealer. Nu optræder mænd selv i bleannoncer. Der står sådan en halvnøgen mand med blødt skæg med en nyfødt baby på armen og ser kærligt på det, nærmest som om han er en mor. Børn vokser op med to mødre i dag, hvoraf den ene muligvis har skæg,« siger Asger Aamund.

Springer rundt som kakerlakker

Som underviser på både CBS og Københavns Universitet har han konstateret, at nye kønsroller er slået fuldstændig igennem. De kvindelige studerende organiserer det hele og ikke er bange for at bruge deres autoritet, mens mændene springer rundt som kakerlakker, siger han.
»Den diskussion, vi har nu om kvinder og kvoter, kan vi godt glemme alt om. Om få år vil det se helt anderledes nu. De kommer op i direktionerne helt af sig selv, og derfra vil de blive hentet ind i bestyrelserne. Det vil de så også vælge mænd efter.«
Han understreger, at det ikke er et problem, at der kommer en generation, hvor flere mænd må erkende, at det er konen, der har bukserne på og ikke har noget problem med at arbejde mindre, hente børn og købe ind.

Sæt nogen grænser

»Det er ofte udtryk for et bevidst valg. Det, jeg synes er problematisk, er de mænd, der hele tiden lader sig koste rundt i en rolle, der er meget lidt maskulin. De skal til at arbejde for at få et comeback på den maskuline mark og sætter nogen grænser. For deres koner respekterer dem jo ikke. De skal lade være med at forvilde sig ind i nogen roller, de slet ikke kan holde ud, for de bliver ulykkelige af det. Det er ikke sundt for folkesjælen, og det er især ikke sundt for den maskuline sjæl,« siger Asger Aamund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar