ARTIKLER

søndag den 29. juli 2012

Tillidsmand bryder tavsheden: Carlsberg solgte os til rockerfirma


40 medarbejdere blev deporteret til skandaleramt selskab med tætte bånd til Bandidos
Bryggerigiganten Carlsberg har i årevis tvunget en lang række ansatte i armene på det omstridte transportfirma Logida, der har tætte bånd til rockerklubben Bandidos.
Siden foråret 2010 er op imod 40 Carlsberg-ansatte, hvoraf mange havde været i bryggeriet i årevis, blevet deporteret til rocker-firmaet i Vallensbæk.
Det er sket i forlængelse af, at Carlsberg løbende har overdraget og solgt opgaver til Logida, der indtil for nylig var styret af Bo ’Bibo’ Hansen, som gennem mange år har haft et meget tæt samspil med Bandidos. Det skriver Ekstra Bladet søndag.
Overdragelsen af de mange medarbejdere skete til trods for, at flere ledende medarbejdere i Carlsberg var fuldt ud klar over Bo Hansens tætte forbindelse til rockerklubben.
Nu har to tidligere Carlsberg-tillidsmænd valgt at bryde tavsheden. Overfor Ekstra Bladet fastslår de, at danske bryggerigigant simpelt hen har handlet fuldstændig i strid med den høje moral og etik, som virksomheden ellers normalt udadtil giver udtryk for at være i besiddelse af.
- Pludselig blev vi alle bedt om at møde op på en rasteplads uden for Aarhus og fik besked på, at vi om få dage skulle starte i Logida.
- Det var simpelt hen under al kritik, at det foregik på den måde, især fordi at alle i Carlsberg var klar over, at det firma var tæt knyttet til Bandidos, siger tidligere fællestillidsmand i Carlsberg Michael Buchwald.
Han mener, Carlsberg skylder de ansatte en undskyldning, da mange af dem oplevede et helt uholdbart arbejdsklima og så ting i firmaet, som ikke tåler dagens lys.
Så sent som i foråret blev tidligere Carlsberg-chef Erik E. Larsen bortvist øjeblikkeligt, efter at en intern revisionsrapport havde kortlagt en række uregelmæssigheder i samarbejdet med Logida.
Samtidig blev alt samarbejde med Logida droppet, hvilket tvang det omstridte firma til at dreje nøglen om. Men ifølge en anden tidligere tillidsmand, Kim Dumak, burde samarbejdet været stoppet langt tidligere.
Hverken Carlsberg eller Bo ’Bibo’ Hansen har ønsket at kommentere de omstridte forhold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar