ARTIKLER

tirsdag den 3. april 2012

Novos gulddreng forlader DONG

Novos topchef, Lars Rebien, ønsker ikke at genopstille til DONG's bestyrelse. Udmeldingen kommer under en uge efter, at Rebien stod bag DONG-formand på afgørende pressemøde.



To medlemmer af DONG Energys bestyrelse ønsker ikke at fortsætte efter selskabets generalforsamling om 14 dage. Det er Lars Rebien, topchef i Novo Nordisk, og Jens Kampmann. 
Jens Kampmann begrunder sit ønske om at fratræde med alder - han er 75 år gammel. For Lars Rebien lyder begrundelsen, at hans virke i DONG Energy har været koncentreret om en mulig børsnotering. Da den nu ikke længere er aktuel, har Lars Rebien valgt at koncentrere sig om sit job i Novo og om sine øvrige bestyrelsesposter. 
"Dong Energy er en uhyre spændende virksomhed, og jeg indtrådte i bestyrelsen for at være med til at gennemføre børsnoteringen. Som bekendt blev det valgt ikke at gennemføre denne, og jeg påtog mig for godt et år siden en udenlandsk bestyrelsesopgave og udtræder derfor nu af Dong Energy's bestyrelse," lyder det i en skriftlig kommentar fra Lars Rebien.  
Det er kun en uge siden, at Lars Rebien optrådte på et dramatisk pressemøde sammen med DONG-formand Fritz Schur, hvor såvel Rebien som Schur gik hårdt til angreb på den nu afskedigede Anders Eldrup. 
I stedet for Lars Rebien og Jens Kampmann anbefales det i indkaldelsen til DONGs generalforsamling, at Novozymes' finansdirektør Benny D. Loft og den tidligere socialdemokratiske finansminister Pia Gjellerup indgår i bestyrelsen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar