ARTIKLER

mandag den 2. april 2012

Apple-ansatte: Tim Cook er bedre end Steve Jobs



(B.dk) Den karismatiske medstifter af Apple bliver i medarbejdernes øjne slået af sin efterfølger.


Apple-topchefen Tim Cook rider på en bølge af popularitet. En undersøgelse blandt Apples amerikanske ansatte viser, at de endda mener, at han klarer chefjobbet bedre end den nu afdøde stifter Steve Jobs. Det skriver Daily Finance.
Mens Steve Jobs, der bestred lederstillinger i Apple helt op til sin død sidste år, opnåede en score på 95 procent, når det kom til, om han udførte sit job ordentligt, så har hans efterfølger fået en score på 97 procent.
Dermed er det blevet klart, at den innovative elektronikkæmpe ikke er blevet slået i gulvet af Steve Jobs' død.
Tværtimod ser det ud til, at succesen med produkter som iPhone, iPad og Mac-computere fortsat bliver større, og derudover er Tim Cook også begyndt at sætte sit eget fingeraftryk på virksomheden, blandt andet ved at iværksætte et program for udbyttebetaling til aktionærerne – en ting, som Steve Jobs var arg modstander af.
Undersøgelsen af medarbejdertilfredsheden i Apple viser også, at virksomhedens ansatte i helt ekstrem grad tror på ledelsen.
Ifølge Glasdoor, som er konsulenthuset, der udførte undersøgelsen for Apple, får en virksomheds ledelse normalt en meget lavere score. I gennemsnit lyder den på 62 procent ud af 150.000 selskaber, som Glassdoor har haft under luppen.
Mens Apple-chefen er et hit blandt de ansatte i USA, døjer virksomheden med et dårligt image i de lande, der producerer produkterne.
Der har længe været fokus på arbejdsforholdene på de kinesiske fabrikker, som Apple har hyret til arbejdet. Her har Apple også forsøgt sig med en charmeoffensiv og har lovet at sørge for bedre forhold med hensyn til løn og arbejdsvilkår.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar