ARTIKLER

mandag den 27. august 2012

Bankernes skraldemand takker af: Det har været belastende


Henning Kruse Petersen er snart fortid som formand for skraldespandsselskabet for krakkede banker, Finansiel Stabilitet.
Efter fire år i formandsstolen og en række bankkrak i rygsækken har formanden nemlig besluttet at trække sig.
- Nu har jeg haft den opgave, hvis vi tæller Roskilde Bank med, i godt fire år. og jeg tror, at de fleste har forståelse for, at det har været en belastende opgave, siger han til ekstrabladet.dk.
Du siger, at det er belastende?
- Jeg tror, at de fleste har en forståelse for, at det er noget, der kræver en betydelig arbejdsindsats at sidde som formand for sådan en organisation. Og det er det, jeg mener med det.
I spidsen siden 2008Henning Kruse Petersen har stået i spidsen for Finansiel Stabilitet, der før hed Afviklingsselskabet siden 2008, da det daværende Roskilde Bank krakkede. Siden er den statslige afviklingsbank vokset stødt, og i dag er banken landets 7. største bank, og Henning Kruse Petersen har således været formand, mens 11 banker er krakket. Herunder blandt andet Fjordbank Mors og EBH Bank.
Det er jo en af de banker, der er vokset mest markant gennem de seneste år. - Mod min vilje.
Hvordan har det været og sidde spidsen for et sådant selskab?
- Det har været utrolig spændende, inspirerende og givende en masse indsigt men også belastende, siger Henning Kruse Petersen.
Og givende er der ingen tvivl om, at det har været. I hvert fald i kroner og ører. Formanden for Finansiel Stabilitet har således delt 1,2 mio. kr. med sin næstformand, fremgår det af selskabets hjemmeside.
Ifølge den afgående formand kan lyset dog også ses for enden af tunnelen.
- Jeg føler nu, at jeg godt kan være bekendt at trække mig tilbage. Vi har et selskab, der er i god gænge. Vi har lige lavet en stor organisationsændring. Vi har fået en stort set revisionspåtegning fra rigsrevisionen. Og så nærmer vi os afslutningen af det, man kunne kalde den finansielle krise, så jeg synes, at det er tiden for mit vedkommende at takke af. Selskabet lever et stykke tid endnu, men nu har jeg vidst gjort mit borgerlige ombud.
Kruse var selv blandt de første bankdirektører i Danmark, der modtog et gyldent håndtryk. I 1991 forlod han under mystiske omstændigheder Unibank - nu Nordea - med et håndtryk på 20 mio. kr. Desuden har han været koncerndirektør i Nykredit, ligesom han har været ansat i Øresundskonsortiet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar