ARTIKLER

onsdag den 2. maj 2012

Så galt er det gået Vestas



(BT) Da  kursen toppede i august 2008, kostede aktien 692 kroner - siden da er det gået støt ned ad bakken.



Gassen er i den grad gået af ballonen for Vestas. Tidligere blev vindmøllegiganten anset for at være et lokomotiv for dansk industri, og administrerende direktør Ditlev hyldet som en ledelseshalvgud.
Men siden 2008 er det gået støt ned ad bakke for det jyske vindmølleselskab, og de fleste historier om Vestas i dag indeholder ord som "skuffelse", "krise" og "underskud".
"Der er ingen tvivl om, at Vestas er i krise. De kom ud af sidste år med et stort underskud og ser heller ikke ud til at komme til at tjene penge i år," siger Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen.
Ser man på udviklingen af Vestas' aktiekurs, giver det et godt billede af den rutsjetur, selskabet har været igennem.
I begyndelsen går det godt, fordi der er mangel på vindmøller, og priserne er høje. Men så sætter finanskrisen ind, og pludselig går det stærkt ned ad bakke.
Der var utroligt store forventninger til vindmøllemarkedet før krisen, så alle producenterne lavede mange fabrikker. Men efter krisen har der ikke været stor efterspørgsel, og fabrikkerne har ikke haft nok at lave.
Krisen har ramt alle vindmølleproducenterne, men for Vestas er det sket samtidig med interne problemer på fabrikkerne og med vindmøllemodeller, der ikke fungerer, som de skal.
"Alt det investorerne elskede ved Ditlev Engel, da det gik godt, er de ikke vilde med nu. I et miljø, hvor man skuffer gang på gang, og hvor analytikerne spår udviklingen i Vestas før ledelsen gør, er der ikke plads til at virke egenrådig. Investorerne kommer i tvivl om, om ledelsen er den rette til at styre selskabet," siger Jacob Pedersen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar