ARTIKLER

søndag den 6. maj 2012

Snød Yahoo-direktør med sit CV?



Internet gigantens øverste chef er kommet under stort pres fra selskabets aktionærer.




Hvad har den tidligere museumsdirektør Anna Castberg og internetselskabet Yahoos administrerende direktør Scott Thompson tilfælles? Umiddelbart ingenting.
Men hvis man gransker de to direktørers CV’er vil man komme frem til, at oplysningerne om direktørernes uddannelser ikke stemmer overens med virkeligheden. Om fejlene blev begået bevidst eller ubevidst i begge tilfælde er dog uvist.
Men én ting er sikker. Scott Thompson er kommet under et voldsomt pres fra aktionærerne i Yahoo, efter at det i denne uge kom frem, at der er forkerte oplysninger i hans CV.

Fejl i CV'et

Scott Thompson har oplyst, at han har en universitetsgrad fra Stonehill College i det nordøstlige USA. Problemet er bare, at universitetet slet ikke udbød uddannelsen på det tidspunkt, som Scott Thompson har oplyst i sit CV.
Yahoo afviste i første omgang, at der var tale om en fejl i Scott Thompsons CV. Sidenhen betegnede internetgiganten det som en fejltagelse, som Yahoo ville undersøge nærmere.
Fejlen blev opfanget af én af de største aktionærer i Yahoo, hedgefonden Third Point, og Yahoos udmelding har ikke fået den store aktionær til at se mildere på fejlen.
Third Point, der er ledet af Daniel Loeb, har i et brev til bestyrelsen i Yahoo gjort det klart, at hedgefonden ønsker, at Scott Thompson bliver fyret på grund af fejlen, skriver nyhedsbureauet AP.

Truer med retssag

Hvis bestyrelsen i Yahoo ikke har fyret Scott Thompson inden middagstid på mandag, vil Third Point anlægge sag imod Yahoo.
“Administrerende direktører er blevet fyret for mindre ting i andre selskaber,” skrev Daniel Loeb, der gennem Third Point ejer 5,8 procent af Yahoo, til bestyrelsen.
Med til historien om det eventuelle søgsmål hører dog, at Daniel Loeb i den seneste tid har kritiseret ledelsen i Yahoo i særdeles negative vendinger.

Svær periode

Yahoo har i den seneste tid været igennem en turbulent periode. Internetselskabet er presset af selskaber som Facebook og Google.
Den tidligere topchef i Yahoo Carol Bartz blev fyret, fordi hun ikke fik rettet op på nedgangen i Yahoo. Siden forlod stifteren Jerry Yang Yahoo.
Efterfølgende blev Scott Thompson hentet ind som Carol Bartz’s efterfølger. Han kom fra en stilling i Ebays betalingstjeneste PayPal.

Fyret for CV-fusk

Flere eksperter påpeger over for Financial Times og nyhedsbureauet Bloomberg, at det er fatalt for en leder i erhvervslivet at fejlinformere om sine meritter.
I øjeblikket forbereder bestyrelsen i Yahoo et svar til aktionærerne i selskabet.
Tiden vil dermed vise, om Scott Thompson ender ligesom Anna Castberg, der i 1993 blev fyret som direktør for kunstmuseet Arken i Ishøj, efter at det kom frem, at hun havde pyntet på sit CV.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar