ARTIKLER

tirsdag den 4. juli 2023

 Peter Aalbæk Jensen har solgt sin ejerandel i filmselskabet Zentropa.

 Efter mere end 30 års tilknytning til filmselskabet Zentropa, hvor Peter Aalbæk Jensen har været en del af ejerkredsen, er det nu endelig forbi. Ifølge MediaWatch har Aalbæk solgt sine sidste 2,48 procent ejerandele i selskabet på grund af økonomiske udfordringer. Han forklarer, at han har brug for penge, da han er i gang med at bygge en by i Herfølge ved navn LilleSyd, som har krævet alle hans økonomiske ressourcer. Aalbæk ønsker dog ikke at afsløre, hvor meget han har fået for sine ejerandele, men han afslører, at det er mere end han fortjener.

I dag består ejerkredsen af Zentropa blandt andet af medstifter og filminstruktør Lars von Trier, Nordisk Film, filmproducer Sisse Graum Jørgensen og direktør Anders Serup Kjærhauge. Selskabet har vist sig at være en sund forretning, da det seneste regnskab viser et overskud på 18,8 millioner kroner for regnskabsåret 2022, hvilket er bedre end forventet ifølge ledelsesberetningen. Aalbæk understreger, at selskabet har klaret sig markant bedre, siden han forlod posten som direktør for syv år siden og overlod ansvaret til den nye ledelse.

Selvom Aalbæk nu har flere penge til sit byprojekt, fastholder han sin tidligere udtalelse om, at han forventer og nærmest håber på en konkurs. Han fortæller, at han ikke interesserer sig for, hvad han har opnået hidtil, men hvad han skal gøre fremadrettet, og det er byen, der er hans fokus. Han mener, at en gigantisk konkurs vil være den eneste reelle mulighed for at rykke sig op i en helt anden liga, da filmbranchen er for stabil. Aalbæk har altid været kendt for at provokere og skabe skandalesager, og han siger med et grin, at han mangler den totale fiasko, så det ville være storslået at afslutte med det.

Selvom Aalbæk har solgt sine ejerandele, er han ikke helt færdig med Zentropa. Han har tidligere udtalt, at han har planer om at være med i opstarten af film baseret på Katrine Engbergs krimiserie om efterforskeren Liv Jensen, som Zentropa købte rettighederne til tidligere i år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar