ARTIKLER

mandag den 26. juni 2023

Scooter Braun vil sælge Taylor Swift hendes masters

 Den 14. juni offentliggjorde Music Business Worldwide en rapport om den kontroversielle historie om Taylor Swifts 'Big Machine'-masters, der blev solgt fra Scott Swift, sangerens far og stockbroker hos Merill Lynch, til Scooter Brauns Ithaca Holdings for 140 millioner dollar i juni 2019 og derefter til det amerikanske finansfirma Shamrock Capital i oktober 2020 for en samlet sum på 405 millioner dollar. 

 

Undersøgelsen afslørede, at Braun nu næsten helt sikkert er milliardær og tjente en fortjeneste på 265 millioner dollar ved købet af Swifts første seks albums. Den mest betydningsfulde afsløring var dog, at Jay Schaudies, Swifts manager i 13 Management, i november 2019 co-signede en NDA med Braun, der gav Swifts team mulighed for at undersøge Big Machines økonomiske forhold, under forudsætning af at Swift kunne erhverve sine masters tilbage fra Braun. I modsætning til Swifts offentlige påstande om, at hun blev bedt om at underskrive en "gylden NDA" for aldrig at udtale sig negativt om Braun og Ithaca, viser det sig fra en e-mail fra midten af maj fra Schaudies til Braun, at Braun var villig til at sælge sangerinden hendes masters tilbage. 

Der blev lavet to "hårde tilbud" fra Braun til Schaudies, det første i november 2019, hvor han tilbød at sælge mestrene på hendes seks 'Big Machine' -albums til 13 Management / kunstneren for 300 millioner dollar. Braun fortalte også 13 Management, at Ithaca havde sikret godkendelse af en finansieringsaftale, som var ydet af 23 Capital, for at finansiere Swifts køb til 300 millioner dollars. 


TIlbuddet blev afvist. Brauns andet tilbud kom næsten et år senere i oktober 2020. Her tilbød han at sælge Swifts 'Big Machine'-masters til kunstneren / 13 Management for 305 millioner dollars, hvilket svarer til en rabat på 100 millioner dollars i forhold til de 405 millioner dollars, som Shamrock Capital i sidste ende ville betale Braun / Ithaca for mestrene. Dette andet tilbud blev også afvist, og Braun gik videre med en aftale om at sælge mestrene til Shamrock. En ex-ansat hos Ithaca, der var direkte involveret i forhandlingerne, hævdede, at der aldrig var en NDA, der indeholdt en "gylden tavshed" omkring Swifts evne til at tale offentligt om Scooter Braun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar