ARTIKLER

søndag den 22. juli 2012

Superrig elite skjuler 128.000.000. 000.000 kr.


(eb.dk) Ny engelsk rapport viser at en gruppe af verdens allerrigeste gemmer billioner af kr. for skattevæsenet
En global elite af superige har gemt mindst 21 billioner dollars væk i forskellige skattely viser et nyt studie, skriver BBC.
21 billioner (billion = trillion på engelsk) dollars svarer til 128.000.000.000.000 danske kroner og den kombinerede størrelse af USA og Japans økonomier.
Nærmere 32 bio. kr.
Det astronomiske tal er fra en rapport, 'The Price of Offshore Revisited',skrevet en tidligere cheføkonom fra konsulentfirmaet McKinsey, James Henry. Henry skriver desuden at de omtalte 21 billioner dollars er et konservativt estimat, og det virkelige tal nok nærmere er 32 billioner dollars, som de superrige har gemt af vejen!
Flytter formuer rundt
Henry baserer sine tal på data fra forskellige internationale banker, IMF, Verdensbanken og forskellige regeringer. Tallet rummer udelukkende finasielle rigdom, dvs. ejendomme, både, biler og lign. er ikke medregnet i de 21 billioner dollars.
- De superrige flytter deres formuer verden rundt, via et sindrigt sindrigt system i bl.a. private banking, advokaterfirmaer, og investeringsfirmaer. Den unddragne skattebetaling er kollosal, og er stor nok til at gøre en betydelige forskel for adskillige lande', udtaler James Henry
9.300.000.000.000 kr. fra ulandene
Rapporten fortæller desuden også at sidenm 1970erne mellem 7.3 - 9.3 billion dollars forsvundet fra 3. verdenslande til såkaldte 'offshore accounts' (skattely), uden for myndighedernes rækkevidde.
- Privat formuer placeret på offshore kontoer (skattely) udgør et gigantisk sort hul i den globale økonomi, udtaler James Henry

Ingen kommentarer:

Send en kommentar