ARTIKLER

torsdag den 8. februar 2024

Kvinder indtager nu 52% af vigtige bestyrelsesposter i Storbritanniens musikbranche,

En ny rapport om mangfoldighed i brancheorganisationer viser, ifølge "Women In CTRL".

"et kraftfuldt signal om fremskridt og forandring" inden for den britiske musikindustri. Rapporten, kaldet "Seat At The Table", afslører, at kvinder udgør 52% af bestyrelsesmedlemmerne i musikorganisationerne tilknyttet UK Music. Dette er en betydelig stigning på 20 procentpoint i forhold til 2020, hvor kun 32% af bestyrelsesmedlemmerne var kvinder.

"Women In CTRL" har i flere år arbejdet på at fremme diversitet i de kommercielle organsationer inden for den britiske musiksektor. Organisationen er begejstret over, at dette arbejde har ført til en markant stigning i repræsentationen af kvinder på bestyrelsesniveau. Nadia Khan, grundlægger af Women In CTRL, udtaler i en pressemeddelelse, at "at overgå milepælen på 50% repræsentation i bestyrelseslokalet er et kraftfuldt signal om fremskridt og forandring, som følge af musikindustriens seneste forpligtelser til inklusivitet og mangfoldighed".

Rapporten undersøger bestyrelser og ledelsesteam i en række britiske musikorganisationer, herunder AIM, BPI, FAC, Ivors Academy, MMF, MPA, MPG, MU samt forvaltningsselskaberne PPL og PRS. Disse organisationer repræsenterer folk, der arbejder i forskellige aspekter af musikindustrien. Derfor er det afgørende, at der er en mangfoldig repræsentation på bestyrelsesniveau, så forskellige erfaringer og stemmer kan komme i spil, når beslutninger træffes.

De britiske musikorganisationer har aktivt arbejdet på at øge mangfoldigheden i toppen af branchen i de seneste år. Dette afspejles tydeligt i "Seat At The Table"-rapporten, der viser, at AIM-bestyrelsen har den højeste andel af kvinder med 71%. Desuden har mere end halvdelen af de britiske musikorganisationer bestyrelser, hvor 50% eller flere af medlemmerne er kvinder eller ikke-binære personer. Rapporten viser også, at antallet af kvindelige administrerende direktører er steget fra 20% i 2020 til 45% i 2021, samt at 27% af formændene for bestyrelserne er kvinder, op fra 9% i 2021 og 0% i 2020.

Rapporten fremhæver også, at der er sket en stigning i antallet af kvinder med global majoritetsbaggrund i ledelsesteamene og bestyrelserne. Disse kvinder, der tilhører kategorier som sorte, asiatiske, blandet/dobbelt baggrund eller andre etniske grupper, udgør nu 16% af bestyrelsesmedlemmerne og 18% af formændene på tværs af organisationerne. Dette er en stigning fra henholdsvis 3% og 7% i 2020 og 2021.

Selvom der er opnået betydelig fremgang, er Women In CTRL klar over, at der stadig er meget arbejde at gøre. Nadia Khan udtaler, at "vores arbejde er langt fra slut", og at det er vigtigt at fortsætte med at fremme mangfoldighed i musikbranchen. Rapporten opfordrer til handling og understreger vigtigheden af at planlægge for en kommende generation af ledere, der repræsenterer den mangfoldighed, der eksisterer i musikindustrien.

*Kilde: Kilde: https://www.billboard.com/articles/business/9658347/women-music-board-uk-study

Ingen kommentarer:

Send en kommentar